Smartphone wel slim gebruiken op de fiets

0

Je smartphone gebruiken op de fiets is niet slim. Tenminste, als het gaat om bellen of appen. Maar je kunt die handige telefoon wel heel goed inzetten als fietscomputer of navigatiesysteem. Daarvoor zijn er speciale houders voor op het stuur. Hiermee bevestig je jouw kostbare smartphone stevig en desnoods waterdicht. En met één van de vele fietsapps kun je vervolgens je telefoon gebruiken als fietscomputer of navigatiesysteem.

Houder, app en fietsen maar

BBB maakt een aantal van dit soort houders/hoesjes. Geschikt voor diverse telefoons, kijk even naar de maat om te zien of die van jou er ook in past. Op de site van BBB vind je een overzicht van alle houders. Er zijn overigens nog veel meer merken die dit soort oplossingen in huis hebben. We noemen Topeak, Ortlieb, Wahoo, Lezyne en SKS en dan vergeten we er nog een heleboel. Even googlen op ‘Smartphone houder’ of je brengt een bezoekje aan een goed geoutilleerde fietsenwinkel, die kan je vast helpen aan een model dat past bij jouw telefoon.

Als je de houder en eventueel een hoesje hebt, is het alleen nog zaak een goede fiets-app te installeren. Ook daarvan zijn er talloze. Voor zowel iPhone als Android. We noemen er een paar. Strava cycling en Runkeeper doen het prima als het je gaat om weergeven hoe lang, ver en hard je hebt gefietst. BBB heeft de Bikeboard app, die precies doet wat een standaard fietscomputertje zou doen.

Wil je ook kunnen navigeren dan heb je meer nodig. Bijvoorbeeld Google Maps, even aanchecken dat je een fietsroute wilt en geen autoroute en dan krijg je keurig aanwijzingen over de te volgen route op je telefoon. Fietstijden.nl heeft ook een handige app met hetzelfde soort functionaliteit. Met de Fietsknoop-app kun je zelf routes maken adhv knooppunten. De app maakt dan vervolgens de route-beschrijving voor je. Handig en gratis!

Rate this post
Deel.

Over de auteur

Geef je reactie