Route Grolloo – Blues op de heide

0

Hunebedden, oude dorpjes: op de Drentse Hondsrug is het in het najaar prachtig fietsen. En als je nog wat meer afwisseling zoekt: in een mum van tijd zit je in Veenhuizen en Assen. Met de route Grolloo uit het streekgidsje Hondsrug Drenthe verken je niet alleen het verstilde heide- en polderlandschap rond Grolloo, maar ook de bakermat van de Nederblues! De rauwe energie van Harry Muskee en zijn band Cuby + Blizzards staat in schril contrast met de omgeving. In het verstilde heide- en polderlandschap rond Grolloo kom je helemaal tot jezelf.

Rietstengels zo ver het oog reikt. Ze steken in de lucht als de bajonetten van een leger soldaten. Deze herfst is afscheid genomen van het groenpaarse palet en overheersen bruine en rode tinten. Doorbrekende zonnestralen zorgen voor een gouden gloed. Gisteren regende het nog. Toen had het landschap iets sombers. Iets melancholisch. Op zo’n dag schreef blues-zanger Harry Muskee ooit in het Grolloërveen de regels: Through the window of my eyes/I can see the rainy day. Een zwerfsteen herinnert aan het ontstaan van Window of my eyes, de grootste hit van Cuby + Blizzards uit 1968. Voorman Harry Muskee, in 2011 op 70-jarige leeftijd overleden, zocht hier, in dit natuurgebied achter zijn woonplaats Grolloo, graag de stilte.

Startpunt: Parkeerterrein naast Restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, Grolloo
Afstand: 44 km
Route: Grolloo

Lees het volledige artikel van de route Grolloo in het streekgidsje Hondsrug Drenthe. Deze ontvang je bij het nieuwe nummers van FietsActief. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

3/5 - (1 vote)
Deel.

Over de auteur

Geef je reactie